mosen

Frivillig naturpleje i mosen - 2017 søndag den 9 april kl. 10

mosen

Glade naturplejere har netop udført dagens gode gerning (fotograf Torben Hviid)


Siden 2007 har Næstved DN i samarbejde med Naturstyrelsen foretaget en frivillig naturpleje af et område i Holmegårds mose. DEN FRIVILLIGE RYDNING HAR DERMED 10 ÅRS JUBILÆUM I ÅR!
HAR DU LYST TIL AT YDE EN FRIVILLIG INDSATS FOR AT GENSKABE NATURVÆRDIERNE I MOSEN VED AT FÆLDE TRÆER - SÅ HAR DU CHANCEN HER!. Ved at fælde træerne forøges chancerne for at den naturlige vegetation kan genskabes efter mange års misligholdelse og dræning. Den nye fredning af mosen har åbnet muligheder for bedre naturpleje og en vandstandshævning. Træfældning kombineret med vandstandshævelser kan skabe nye muligheder for, at den helt særegne og spændende højmosenatur kan genskabes. Et birketræ drikker ca. 400 liter vand i døgnet, så derfor gør det en stor forskel for mosen, hvis træerne fjernes. Man får god motion og frisk luft, men vi holder også nogle hyggepauser, hvor vi slapper af, snakker om natur, og hvad der ellers er lyst til. Alle er velkomne!

Tid: Søndag den 9 april 2017. Vi mødes vi kl. 10.00 ved parkeringspladsen i Fensmark Skov. Arrangementet slutter kl. 14.30-15.00. Lidt afhængigt af vejret.

Hvor: Hvis du ikke er kendt i lokalområdet kan du se et landkort (Googlemap) som viser parkering og Fensmark Skov der ligger lige op til mosen. Vejen til naturplejen er markeret med rødt. Link til landkort med parkeringsplads. Eller se kort nederst på siden!
Hvis du bruger GPS: sæt den på adressen: Fensmark Skov 11, 4684 Holmegaard.

Parkering: Parkeringspladsen er meget lille, men der kan også parkeres på landevejen lige ved P-pladsen.

Tilmelding: Til Rune Larsen på telefon 6130 2600 (kl.17-22) eller til: mr@larsen.dk. Senest fredag den 7/4 kl. 10, hvis man vil have sandwich.
Man behøver ikke at tilmelde sig, hvis man ikke ønsker sandwich og drikkelse.

Medbring eller lån: Håndsave, grensaks, ørnenæb el.lign. Eventuelt rygsække/taske til transport af grej, idet der ca. 1 km fra P-plads til naturplejen. Man kan også låne udstyr på stedet af Naturstyrelsen og DN.

Mad: Naturstyrelsen byder på sandwich og drikkelse til alle tilmeldte deltagere. 

Porsesnaps

I anledning af de 10 års jubilæm byder DN på Porsesnaps og andre snapse af lokale planter.


Frivillig naturpleje - 2011

Vi holder pause

Frivillig naturpleje Frivilligt naturpleje 2012

Foto fra tidligere naturpleje i mosen
 Forside

 Mosen

 Tilstand

 Naturgenopretning
   Fredning
   Aktiv naturpleje
   Frivillig naturpleje
   Porsmosen

 Henvisninger

 Foto fra mosen

 Landkort / Flyfoto

 Kontakt

mosenmosen
mosen

Denne side er beskyttet iflg. lov om ophavsret © Copyright. Webdesign og Foto : Rune Larsen. Mere om denne hjemmeside